Saker att tänka på

Biljetten

När biljetten väl är utställd kan ändringskostnaden bli upp till 100% av priset (beroende på typ av biljett). Kontrollera därför din bekräftelse när du får den så att allt stämmer. Namnet måste vara korrekt stavat och med rätt ordningsföljd som i passet.

Det är ditt ansvar som kund att kontrollera att datum, namn, flygsträckor och innehåll i resan stämmer överens med era önskemål. Ändringar av bekräftad bokning medför kostnader.

Pass och visum

En del länder kräver att passet ska vara giltigt i sex månader efter att du kommit hem, därför rekommenderar vi det till samtliga resmål. Även till resor inom EU skall pass medtagas då flygbolaget ofta kräver det som enda giltiga legitimation. Till USA behövs ett inresetillstånd som kallas ESTA. Många andra länder kräver visum. Exempelvis måste du ha visum till Filippinerna om resan överstiger tre veckor.

Du måste själv se till att du har ett giltigt pass och eventuellt visum. Det är resenärens eget ansvar, men vi hjälper gärna till om du har frågor var du ska vända dig.

Anmälningsavgift

Anmälningsavgiften är minst 10% av resans totala belopp. Denna avgift ska erläggas samtidigt som bokning görs eller enligt det datum som står på bokningsbekräftelsen. När anmälningsavgiften är erlagd är bokningen bindande för båda parter. Vissa typer av flygbiljetter kräver full betalning vid bokningstillfället.

Avbeställningsskydd

Se över att ni har ett avbeställningsskydd som täcker upp vid eventuell sjukdom eller liknande då resan kanske behöver avbokas. Vi samarbetar med ERV och Gouda där man fram till att anmälningsavgiften ska erläggas kan köpa till detta. Avbeställningsskydd kan varken läggas till eller tas bort efter att anmälningsavgiften är erlagd.

Kreditkort har ofta ett avbeställningsskydd, kontakta er bank och kortföretag för att ta reda på hur mycket just ert kort täcker. Det kan vara stora skillnader mellan banker och kortnivåer.
Betalar ni mer än halva resan med presentkort täcker oftast inte ett avbeställningsskydd från kreditkortet, då rekommenderar vi att ni lägger till ett separat avbeställningsskydd.

Reseförsäkring

En försäkring är en bra investering om olyckan är framme. De flesta har ett bra grundskydd i sin hemförsäkring men behöver ofta en komplettering. Det finns olika typer av försäkringar anpassade efter resans ändamål, längd och resenärens ålder.

Har du frågor eller vill köpa en försäkring hjälper vi dig gärna.